«Γίνε και εσύ πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Γίνε και εσύ πρεσβευτής κατά του εκφοβισμού» αποτελείται από ένα διαδικτυακό παιχνίδι επιλογών, βάση του οποίου οι μαθητές γυμνασίου θα είναι σε θέση να αφομοιώσουν ευκολότερα έννοιες που αφορούν τον σχολικό και διαδικτυακό εκφοβισμό. Η πρόσβαση στο παιχνίδι γίνεται δωρεάν από την πλατφόρμα του https://livewithoutbullying.com/  πατώντας το κουμπί «Play» στο αντίστοιχο πλαίσιο. Η διαδικασία συμμετοχής είναι αρκετά απλή: Προτού ξεκινήσει το παιχνίδι, ο έφηβος ή έφηβη γράφει ένα ψευδώνυμο με το οποίο επιθυμεί να παίξει και επιλέγει τον χαρακτήρα που επιθυμεί. Στην συνέχεια, ο Όλιβερ, ο οδηγός του παιχνιδιού, ενημερώνει ότι χρειάζεται την βοήθειά του παίκτη/της παίκτριας προκειμένου να φτιάξει μία ομάδα πρεσβευτών κατά του εκφοβισμού που θα αντιμετωπίσουν όλοι μαζί το φαινόμενο.

Ο Happy σε αποστολή

«Ο Happy σε Αποστολή» είναι ένα παιχνίδι περιπέτειας ενός παίκτη, το οποίο αναπτύσσεται σε τρία περιβάλλοντα (σπίτι, σχολείο, εξωτερικούς χώρους), με ενσωματωμένες καταστάσεις όπου ο παίκτης καθοδηγεί τον κύριο χαρακτήρα και περνάει μέσα από διάφορες αποστολές προσπαθώντας να ολοκληρώσει το παιχνίδι. Η δημιουργία του προέκυψε από την ανάγκη να ληφθούν περισσότερα παιδοκεντρικά μέτρα για την πρόληψη και τη διαχείριση υποθέσεων παιδικής κακοποίησης και κακομεταχείρισης και περιλαμβάνει διαφορετικές καταστάσεις, με στόχο να ενδυναμώσει το παιδί-παίκτη να κατανοήσει τις διαφορετικές μορφές κακοποίησης και κακομεταχείρισης, αλλά και να μπορεί να διαχωρίσει κακοποιητικές και μη κακοποιητικές συμπεριφορές, με έναν ευχάριστο τρόπο.

Μπορείτε να το βρείτε εδώ: https://co-happiness.eu/game/gr/

Youth for Love- Ηλεκτρονικό παιχνίδι για τον εκφοβισμό

https://www.youthforlove.eu/el/game/

  • Κάθε άτομο επιλέγει ένα από τα προφίλ χαρακτήρα που του αρέσει περισσότερο για να μπει στον εικονικό κόσμο και να ξεκινήσει την περιπέτειά του.
  • Θα ζήσεις διαφορετικές καταστάσεις καθημερινότητας και οι επιλογές που θα κάνεις θα ορίσουν την συνέχεια της ιστορίας και τις σχέσεις με τους υπόλοιπους χαρακτήρες.
  • Παίζοντας θα έχεις την ευκαιρία να ζήσεις, από διαφορετικές οπτικές γωνίες, καταστάσεις βίας, εκφοβισμού και διαδικτυακού εκφοβισμού και θα καταλάβεις ότι τα προσωπικά γνωρίσματα κάθε χαρακτήρα δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις διακρίσεις και τις πράξεις βίας, αλλά θα πρέπει να εκτιμώνται όσον αφορά την ατομική και συλλογική ευημερία
  • Με την υποστήριξη ενός συντονιστή, θα έχεις την ευκαιρία να σχολιάσεις και να μοιραστείς στα κοινωνικά δίκτυα το αποτέλεσμα της ιστορίας!
  • Παίζοντας πολλές ιστορίες και κάνοντας διαφορετικές επιλογές, θα μπορέσεις να επαληθεύσεις τα επίπεδα των δεξιοτήτων που απέκτησες: από την αναγνώριση της δυναμικής ή των πράξεων της βίας από συνομηλίκους, μέχρι να μάθεις πώς να διαχειρίζεσαι καταστάσεις και να καταλάβεις πώς να αντιδράς σε αυτές τις καταστάσεις χρησιμοποιώντας τις δεξιότητές σου.

Ίντερλαντ (beinternetawesome.withgoogle.com)

Διαδραστικό online game που αναπτύχθηκε από την Google για την ενημέρωση σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση στο Διαδίκτυο.