Η Ψυχική Ανθεκτικότητα στις ταινίες

Έχετε σκεφτεί τι είναι αυτό που κάνει έναν πρωταγωνιστή ή έναν ήρωα πολύ δυνατό, ειδικά όταν δεν έχει υπερδυνάμεις; Ποια είναι εκείνα τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς του που τον βοηθάνε να ξεπερνάει τις δυσκολίες; Σκεφτείτε για παράδειγμα έναν σούπερ ήρωα, σπάνια δρα μόνος του. Δυνατό του σημείο, λοιπόν, είναι ότι αναζητάει βοήθεια και συνεργάζεται που είναι βασικό στοιχείο για να είναι κάποιος ανθεκτικός.

Αφού δείτε μια ταινία, σκεφτείτε τα εξής:

  • Επιλέξτε δύο χαρακτήρες από την ταινία που είδατε και καταγράψτε τρεις δυνάμεις που διαθέτουν αυτοί οι χαρακτήρες και τους καθιστούν πιο ανθεκτικούς ψυχικά.
  • Ποιες είναι οι δικές σας δυνάμεις στις οποίες θα μπορούσατε να βασιστείτε, προκειμένου να ενισχύσετε την ψυχική ανθεκτικότητά σας;
  • Καταγράψτε τρία βήματα που θα μπορούσαν να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον για να ενισχύσουν την ψυχική ανθεκτικότητά σας – διαμόρφωση ατομικού σχεδίου ψυχικής ανθεκτικότητας(π.χ., «Κάθε μέρα θα δίνω 10 λεπτά στον εαυτό μου να ηρεμεί, πίνοντας τον καφέ μου μόνος/η στο σπίτι» ή «Δε θα αναλαμβάνω παραπάνω υποχρεώσεις από αυτές που μπορώ να διεκπεραιώσω».

Μπορείτε να κατεβάσετε την δραστηριότητα σε μορφή PDF, πατώντας εδώ.