Είναι σημαντικό να διατηρούμε μια ισορροπία μεταξύ του να αντιμετωπίζουμε το θέμα με σοβαρότητα και ταυτόχρονα να διατηρούμε μια ανοιχτή και φιλική προσέγγιση. Καλούμε τα παιδιά σε ανοιχτή συζήτηση χωρίς επικρίσεις ή ντροπή. Ρωτάμε για τους λόγους που θεωρούν αστείο το θέμα και ακούμε προσεκτικά τις απόψεις τους.

Κατανοούμε ότι τα παιδιά μπορεί να χρησιμοποιούν το χιούμορ ως τρόπο να αντιμετωπίσουν τo άγνωστο. Εξηγούμε ότι η εκπαίδευση για τη σεξουαλικότητα είναι σημαντική για την υγεία και την καλή σχέση με το σώμα.

Χρησιμοποιούμε εκπαιδευτικά βιβλία, εικονογραφημένα υλικά ή παιχνίδια για πιο ενδιαφέρουσα εκπαίδευση. Ενσωματώνουμε την εκπαίδευση για τη σεξουαλικότητα στην καθημερινή ζωή, για να γίνει φυσικό και να αποφεύγεται η εντύπωση ότι πρόκειται για αστείο θέμα. Συνεργαζόμαστε με τους εκπαιδευτικούς για να διασφαλίσουμε ότι η σεξουαλική εκπαίδευση καλύπτεται επαρκώς στο σχολείο. Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε την ανοιχτή συζήτηση και την καλλιέργεια της υγιούς κατανόησης για τη σεξουαλικότητα, προσφέροντας έτσι ένα ασφαλές και υποστηρικτικό περιβάλλον για τα παιδιά μας.